Pomoc dětem z UK

Vážené kolegyně a kolegové,

jsme víc než sport v tom nejlepším slova smyslu a vím, že máme pro děti srdce na dlani. To co se děje díky agresi PUTINOVSKÉHO RUSKA je neodpustitelné a my můžeme pomoci dětem z Ukrajiny, které se zejména s maminkami uchýlily k nám, do naší republiky do bezpečí. Níže vám přeposílám email/výzvu od Erika Hlaváčka. Centralizovat pomoc v Praze pro krajský svaz hl. m. Prahy je logickým krokem, ale náš kraj je největší ze všech a každý z nás může vytvořit centrum juda pro děti z UK v oblasti, kde působíme. Uvedu vám příklad ze svého oddílu v Čáslavi, kde jsme otevřeli tréninky pro děti z UK a tuto informaci sdělili krizovému pracovníkovi města, který zajišťuje informovanost všech volnočasových aktivit souhrnně a přes koordinátora se dostane cíleně k dětem z Ukrajiny.

Věřím, že také vy jste nabídli svou dobrovolnou pomoc a nebo o ní uvažujete (už mám moc hezký email z Kolína a Kralup). Kimona jsme všichni schopní zajistit ve svých oddílech a ani tady není třeba centrálních sbírek.

Kdybyste potřebovali pomoc, poradit, prosím neváhejte mě kontaktovat (pro rychlejší komunikaci volejte na můj tel 777 00 44 42).

Držme se navzájem, pomáhejme, buďme dobrým příkladem pro všechny děti.

Opatrujte se,

Martin Horský

 

 

Email od Erika Hlaváčka pro vaši informovanost (odpověď Erikovi bude viz můj text výše):

Vážení kolegové,
obracím se na Vás s prosbou o pomoc dětem z rodin, které musely uprchnout z Ukrajiny. Věřím, že judo je prostředek, který uprchlým dětem pomůže zapomenout na válečná traumata a urychlí jejich začlenění do nové společnosti. Navrhovanou podporu si dovolím rozdělit do dvou bodů:
1. realizace sbírky kimon a pásků pro děti z Ukrajiny vytvořením sběrných míst ve všech krajích na území ČR
2. umožnění zapojení dětí a mládeže z Ukrajiny do tréninku juda na území jednotlivých krajů v ČR
V prvním bodě bych Vás rád poprosil, zda byste byli ochotni vybrat ve vašem kraji 1-3 sběrná místa (může se jednat o oddíly), kde by bylo možno přinést požadovaná kimona a pásky od dárců.
Ve druhém bodě budu vděčný, pokud se dotážete ve svém kraji jednotlivých oddílů, zda by byly ochotni v případě zájemců z řad ukrajinských dětí, umožnit docházet na tréninky juda v jejich klubu.
Nedílnou součástí je, aby se případní zájemci z Ukrajiny o této možnosti dozvěděli. Mimo komunikačních sdělení v rámci ČSJu (web + sociální sítě) by bylo záhodné rovněž zapojit kraje, které mají nejlepší dosah k informovanosti na svém území.
Zatím prosím o zodpovězení na již zmíněné otázky:
1) Máme zájem zapojit se?
2) Sběrná místa?
3) Oddíly, které umožní trénink dětí z Ukrajiny?
Děkuji za vaše odpovědi.
S pozdravem,
Erik Hlaváček

You may also like...

%d bloggers like this: