DOROSTENECKÁ LIGA

Po 12-ti letech v dorostenecké lize ukončuji činnost dorosteneckého družstva v lize, kde soutěžily naše krajské děti pod hlavičkou Oddílu Juda ZŠ Sadová Čáslav. Jako oddíl jsme zastřešovali tuto činnost jak organizačně, tak finančně. Roční náklady se pohybují řádově 30tis. Kč bez cestovného. Zažili jsme úspěšné roky, ale po létech covidu spolupráce krajských oddílů dostatečně nefunguje a postavit početně i výkonnostně silné družstvo se nedaří. V posledním kole jsme z krajského výběru neposkládali dostatečný počet vah a z oddílových prostředků jsme nuceni uhradit pokutu do rozpočtu ČSJu 10tis. Kč a standardní spoluúčast přes 7tis.Kč. Není pravdou, že tyto náklady jsou hrazeny z krajského rozpočtu, tak jsem slyšeli neopodstatněnou invektivu od kolegy trenéra Karla Dvořáka na našem krajském zasedání. Vše takto platí náš čáslavský oddíl z vlastních finančních zdrojů.
Pokud by se našel jiný krajský oddíl, který převezme štafetu a pro naše krajské děti zajistí na své časové a finanční náklady účast v dorostenecké lize, tak budu velmi rád.
Děkuji všem generacím kluků co za oddíl / kraj startovali a využili možnost kvalitních zápasů pro svůj osobní rozvoj. Děkuji všem aktivním trenérům a rodičům, kteří pomáhali. Velmi si toho vážím.
S úctou,
Martin Horský

 

Oddíl Judo ZŠ Sadová čáslav

You may also like...

%d bloggers like this: